Pink Finch is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van unieke meubels. Elk item is ontworpen en vervaardigd door Aurélie Van Vlasselaer,  interieurarchitecte en meubelontwerpster van beroep.

Naast haar professionele activiteit heeft Aurélie altijd objecten voor haar gezin, vrienden en familie gecreëerd.

Ze nodigt je uit om via Pink Finch haar creatieve wereld te ontdekken, maar ook om je fantasie de vrije loop te laten: Pink Finch kan samen met u je meubelwensen laten vervullen.

Hier vindt u houten meubelen die 100% natuurlijk zijn, met een uniek ontwerp en die met hun soberheid graag opvallen!

De Ontwerpster

Aurélie werd geboren op 14 januari 1983 in België, in Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze deelt haar leven - en haar liefde voor hout - met haar zoon Martin van 12jaar en haar toekomstige man Gunther en zijn zoon Robbe. 

Vandaag staat ze aan het hoofd van Topic Concept en Pink Finch en vertelt ze ons over haar carrière.

design des meubles - à propos

Het begint in Italië...

Ik ben afgestudeerd als interieurarchitect aan de Sint-Lucas Universiteit in Gent. Tijdens mijn studie had ik de kans om 6 maanden door te brengen in Milaan, Italië als onderdeel van het Erasmus uitwisselingsprogramma. Aan de Politecnico di Milano (Campus Bovisa) heb ik verschillende ontwerp- en productontwikkelingsprojecten kunnen uitvoeren tijdens de opleiding "Design del Prodotto". Mijn laatste project, een echte klik,  was een reisbedje voor baby's. Ik ben er nog steeds erg trots op...

Het idee werd een paar weken eerder geboren. Mijn neef was op bezoek gekomen met zijn gezin, inclusief hun baby die toen nog maar een paar maanden oud was. Ik verwelkomde ze allemaal graag in mijn Milanese flat op de 5e verdieping zonder lift van een gebouw uit de jaren 50. Beladen met alle kinderspullen en in het bijzonder het opvouwbare babybedje, moesten ze natuurlijk naar boven lopen!

Dit bed moest "praktisch" zijn, maar was zwaar, log en uiteindelijk niet erg comfortabel. Een paar schetsen later had ik het concept van een reisbedje heroverwogen, te starre gewoonten weggeveegd en mijn eerste echte project bedacht: een eenvoudig opblaasbaar, licht en praktisch bedje.

Toen ik een paar weken later naar België terugkeerde, besloot ik me natuurlijk te specialiseren in Meubelontwerp, wat ik als master kon doen aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen.

b

b

Het ondernemen ontdekken

Om ervaring op te doen, wilde ik als werknemer in een groot bedrijf beginnen om met andere ontwerpers  te kunnen samenwerken en aan de markt te worden blootgesteld. Ik ben begonnen in een beroemd Zweeds bedrijf, gespecialiseerd in massaproductie van meubels en decoratieobjecten. In het begin was het mijn taak om interieurs te creëren en te ontwerpen waar klanten - en ik weet zeker ook u - graag in rondlopen en zich in projecteren. Later raakte ik verslaafd en ging ik bij het verkoopteam van hetzelfde bedrijf werken.

Ik zat vol verbeelding. Ik moest creëren en innoveren. Dus verliet ik de wereld van balletjes en gerookte zalm om het kleiner bedrijf, gespecialiseerd in ontwerpen en productie van kasten en garderobes te versterken: meten, tekenen, maken, ik was (eindelijk) in mijn element.. Topic Concept & Pink Finch

Ik besefte al snel dat ik op eigen benen wilde - of moest - staan. Ik volgde een management- en ondernemersopleiding en richtte in 2018 mijn eerste bedrijf op: Topic Concept. Het doel, interieurprojecten op maat voor particulieren, maar ook voor bedrijven. En het gebeurt vaak dat ik voor deze projecten specifiek meubilair creëer, om perfect aan de behoeften van mijn klanten te voldoen.

Mijn ideeën komen vaak voort uit een moeilijkheid in het dagelijks leven. Ik bedenk een oplossing, meer praktisch, meer aangepast en ik begin te tekenen.

Dus hier is Pink Finch. Bij Pink Finch wil ik u deze producten, die ik heb ontworpen kunnen aanbieden. Daar stopt het niet, ik wil je ook de kans geven om jezelf uit te drukken. Ben je op zoek naar een specifiek meubel? Groot of klein? Je weet wat je wilt, maar je kunt het nergens vinden? Laten we erover praten en ik zal het meest geschikte product voorstellen. Samen maken we uw meubelwensen waar.

topic concept

Nouveau compte S'inscrire